איזה סוג של שתל דנטלי יכול להתאים לך?
מבוא:
שתלים דנטליים הם שורשי שיניים מלאכותיים הממוקמים בניתוח לתוך עצם הלסת כדי לתמוך בשיניים חלופיות או תותבות דנטליות. הם מספקים פתרון יציב וארוך טווח עבור אנשים שאיבדו שן אחת או יותר מסיבות שונות כגון עששת, מחלת חניכיים או פציעה. שתלים דנטליים נחשבים לסטנדרט הזהב באפשרויות החלפת שיניים ומציעים מספר יתרונות על פני חלופות אחרות. ישנם סוגים שונים של שתלים דנטליים. לכל אחד יתרונות וחסרונות משלו. בואו נחקור אותם:
שתל אנדוסטאלי:
הוא הסוג הנפוץ ביותר של שתל דנטלי. הוא ממוקם בניתוח ישירות לתוך עצם הלסת. שתל אנדוסטאלי עשוי בדרך כלל מחומרים תואמים ביו, כאשר טיטניום הוא הנפוץ ביותר בשימוש. לטיטניום יש יכולת יוצאת דופן להשתלב עם העצם, מה שמבטיח קשר חזק ועמיד. ישנם סוגים שונים של שתלים אנדוסטאליים המבוססים על צורתם ועיצובם, בין היתר הם כוללים:
שתלים מסוג בורג: שתלים אלו מורכבים מעמוד בצורת בורג מושחל המוחדר לעצם הלסת. עיצוב הבורג מאפשר עיגון ויציבות בטוחים.
שתלים מסוג צילינדר: לשתלים אלו צורה גלילית והם משמשים כאשר יש רוחב עצם זמין מוגבל. הם מספקים בסיס יציב לשיקום השיניים.
שתלים מסוג להב: שתלי להב הם בעלי צורה שטוחה ומלבנית ומתאימים למצבים בהם צפיפות העצם נמוכה יותר או כאשר גובה העצם האנכי מוגבל.
יתרונות השתל:
אחוזי הצלחה גבוהים, לשתלים אנדוסטאליים אחוזי הצלחה גבוהים והם מתאימים לרוב המטופלים.
חזקים ויציבים, הם מספקים יציבות מעולה ותמיכה עבור שיניים חלופיות.
רב תכליתיים, שתל אנדוסטאלי יכול לתמוך בכתרים בודדים, גשרים או תותבות הנתמכות בשתל.
חסרונות:
הליך כירורגי, הנחת שתלים אנדוסטאליים מצריכה הליך כירורגי, שמתרחש בדר"כ במספר פגישות.
דרישת עצם, יש צורך בצפיפות עצם ובגובה מספיקים.
שתלים תת-פריוסטאליים:
שתלים תת-פריוסטיים ממוקמים על גבי עצם הלסת אך מתחת לרקמת החניכיים. שתלים אלו משמשים כאשר למטופל אין מספיק גובה או נפח עצם הלסת עבור שתלים אנדוסטאליים. שתלים תת-פריוסטאליים מיוצרים בהתאמה אישית לקווי המתאר של עצם הלסת של המטופל ומוחזקים במקומם על ידי רקמת החניכיים שמסביב.
שתלים All on 4:
שתלי All on 4, הידועים גם בשם "שיניים ביום", הם סוג ספציפי של תותבת הנתמכת בשתל. טכניקה זו כוללת מיקום של ארבעה שתלים במיקומים אסטרטגיים בתוך עצם הלסת, המשמשים כעוגנים לקשת מלאה של שיניים תותבות. שתלי All-on-4 הם פתרון יעיל עבור אנשים שאיבדו את כל או רוב השיניים שלהם. למידע נוסף על שתלים all on 4>>
שתלים זיגומטיים:
משמשים במקרים בהם יש איבוד עצם חמור בלסת העליונה, במיוחד באזור הסינוסים המקסילריים (הסינוס המקסילרי הוא מבנה אנטומי חשוב הממוקם בתוך עצם הלסת. הפונקציות שלו נעות בין תרומה לתהודה של הקול שלנו ועד למתן הגנה והפחתת משקל הגולגולת. הבנת הסינוס המקסילרי והקשר שלו לבריאות השיניים חיונית לטיפולי שיניים יעילים ולניהול מצבים הקשורים בסינוסים למידע נוסף על הסינוס המקסילרי לחצו כאן ). שתלים אלו מעוגנים בעצם הזיגומטית (אחת מעצמות הלחי. למידע נוסף על עצם זיגומטית ניתן להיכנס לכאן), שהיא צפופה יותר ומספקת בסיס יציב. שתלים זיגומטיים מבטלים את הצורך בהליכי השתלת עצם בחולים עם אובדן עצם משמעותי.
מיני שתל דנטלי (MDIs):
שתלי שיניים מיני הם בקוטר קטן יותר בהשוואה לשתלים מסורתיים ומשמשים בעיקר לייצוב של שיניים תותבות. הם דורשים טכניקות השמה פחות פולשניות ומתאימות לחולים עם כמות עצם או צפיפות מוגבלת.
חשוב לציין כי ההתאמה של כל סוג שתל משתנה בהתאם לנסיבות האישיות. ההחלטה על סוג השתל המתאים ביותר למטופל צריכה להיעשות לאחר הערכה מקיפה של רופא שיניים, תוך התחשבות בגורמים כגון בריאות הפה, מבנה העצם ותוצאת הטיפול הרצויה.
ניתן לראות תוצאות של השתלות וטיפולים נוספים לפני ואחרי טיפול כאן>>
נא למלא את הטופס לקבלת ייעוץ או להתקשר עכשיו 077-8037193